joi, aprilie 01, 2010

diseminare vizita de proiect Comenius 'My school life- Your School life"

În perioada 22-26 martie 2010 o echipă formată din 4 profesori (dir. Doina Panaite, prof. Tâmpu Roxana, prof. Dănălache Alexandra si prof. Mariana Cartas ) si 2 elevi ( Ana- Maria Simion si Ceausu Maria – Ilinca ) din cadrul Scolii Speciale Bacău s-a deplasat în Faro, Portugalia pentru cea de-a 2 vizită din cadrul proiectului multilateral Comenius intitulat “ My school life - Your School life”. La acest proiect interscolar Scoala Specială Bacău este partener alte 4 Scoli din Germania, Tara Galilor, Polonia si Portugalia.
Scopul acestei vizite a fost cunoasterea sistemului de învătământ special din Portugalia precum si includerea copiilor în activităti de socializare si intercunoastere în vederea dezvoltării competentelor relationale si emotionale.
Profesorul coordonator, d-ra Tampu Roxana, a subliniat că această vizită a constituit o oportunitate deosebită pentru toti cei implicati în proiect de a afla mai mult despre politica de incluziune scolara a persoanelor cu dizabilităti mintale si fizice, de a cunoaste politicile sociale de sustinere a persoanelor cu handicap si de a familiariza elevii scolii cu activitătile din organizatia portugheză.
În ciuda dificultătilor ridicate de limbă si a deficientelor, copiii au participat cu plăcere la activitătile realizate în comun si au legat relatii de prietenie pe perioada vizitei demonstând utilitatea acestor schimburi de experientă în planul recuperării si al incluziunii sociale si scolare.

Niciun comentariu: